Novinky – únor 2009

Novinky – únor 2009

Novinka z 1.2.2009

Novinky z Perryversa:

WeltCon 2011
Podle všeho se již spřádají plány na WeltCon, který by se měl konat v roce 2011. Jedná se o jeden z největších conů Perryho Rhodana, který se koná jen při opravdu významných událostech v sérii. Poslední WeltCon se konal již v roce 1999 při příležitosti vydání jubilejního svazku 2000.

Ukázka z Perry-Action
1.3.2009 odstartuje nová, již třetí řada sešitové série Perry Rhodan Action románem od Michaela Marcuse Thurnera, který fanouškům poskytne nové informace o dění v roce 2169 a raných dobách Perryversa. 27. února 2009 vyjde proto v čísle 2480 ukázka z tohoto čísla, aby si fanoušci mohli udělat představu předem. Od 20. února 2009 bude ale tato ukázka volně ke stažení na stránkách Perry-Action.

Nová autorka pro Perry-Action
Do týmu sesterké série Perry Rhodan Action přibyde nová autorka – Carolina Möbis. Bude mít na svědomí 26. svazek série, který vyjde 20. března 2009 pod názvem »Der Tod in Terrania« (Smrt v Terranii). Carolina se narodila roku 1979, pochází z Durynska a nyní bydlí v Koblenzi.
Vydala již dva romány, které vyšly v řadě „Battle Tech“, za jeden z nich byla nominována na cenu Deutschen Phantastik-Preis. Smrt v Terranii bude jejím první příspěvkem do universa Perryho Rhodana.

Monolith cyklus č. 3
U FanPro vychází právě další pokračování Atlanových dobrodružství z cyklu Monolith. Román je k dostání pod názvem »Echo der Verlorenen« a je to třetí z celkem šesti knih. Hans Kneifel bude vyprávět další Atlanovo dobrodružství na obří planetě Ajatan, kde bude pátrá po uneseném specialistovi Santjunovi.
Román, který má 300 stránek je k dostání v knihkupectvích za 9 Euro. Další svazky pak vyjdou v rozmezí dvou měsíců.

Stříbroedice 19 – Druhé impérium
Za poplatek 28,90 si nyní můžete stáhnout další audioknihu, tentokrát již 19. pokračování. V podobě CD bude v obchodech k dostání od 13. února 2009 v podobě dvanácti CD o délce 15 hodin! To bude stát 44,80 Euro.
Audiokniha v obou podobách je k dostání u Eins A Medien.

Druhé vydání románů LEMURIA
Šest románů minicyklu Lemuria, které vyšly původně u nakladatelství Heyne v roce 2004 a 2005, jsou mnoha fanoušky v Německu považovány za kultovní. Těšily se takovému zájmu, že na mnoha místech jsou již beznadějně vyprodané, a proto se Heyne rozhodlo, že vydá druhý náklad.
U nás tyto romány vyšly u nakladatelství Vašut, s takovým ohlasem se bohužel nesetkaly, právě naopak….

Frank Borsch píše Perry Rhodan Extra 8
Velmi oblíbená řada PR – Extra bude mít další pokračování již 24. dubna 2009, kdy vychází již 8. číslo. Román bude mít tentokrát na svědomí Frank Borsch, jeho titul bude znít »Das Stardust-Attentat«. Nebude samozřejmě chybět i audiokniha, tentokrát s názvem »Schattensignale von Ceres«. Bližší informace můžeme očekávat velice brzy.

Pět let Perrypedie
Pravděpodobně největší online příručka série Perry Rhodan oslavila své již páté narozeniny! 27. ledna 2004 spatřil světlo světa poprvé velkolepý projekt Perrypedia. Na počátku byl ctižádostivý projekt, provozovaný fanoušky, kteří své vědomosti chtěli předávat dalším fanouškům. Dnes má Perrypedia již kolem 16750 článků a 39270 stran. Běží na vlastním serveru, který je financován z darů uživatelů – těch dostala zatím tolik, že může bez problémů běžet až do roku 2010. Pokud tuto encyklopedii Perryho Rhodana ještě neznáte, naleznete ji zde.

Únoroví oslavenci:

  • 1.2. – Benjameen da Jacinta, arkonský „snolezec“
  • 2.2. – Betty Toufryová, telepatka a telekinetka, členka Sboru mutant
  • 6.2. – Jennifer Thyron, žena Ronalda Tekenera a nositelka buněčného aktivátoru
  • 20.2. – Laury Martenová, mutantka, dcera Ralfa Martena a Anne Sloane



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *