4. PERRY RHODAN TAGE – 26.-29.8.2022

4. PERRY RHODAN TAGE – 26.-29.8.2022

Kde: Kinder- und Jugendzentrum Mühle, Braunschweig, Německo
Kdy: 26.-29.8.2022 (oficiální program 26.-28.8.2022)
Kdo: Thora, Alaska, hauty, rsc
Program: 4. dny PERRYHO RHODANA v Braunschweigu
Foto: Thora, Alaska, Norbert Fiks, Holger Pellmann


Poprvé jsme vyrazili na rhodanovský con do Německa!

Po několika letech neustálého odkládání kvůli covidu se v Německu konečně konalo větší setkání fanoušků Perryho Rhodana a také my, z našeho malého českéh fanklubu, jsme byli srdečně zváni – převážně díky tomu, že se i za hranicemi líbí naše rhodanovské cosplaye a organizátoři v nich ihned spatřili možnost obohacení programu. Bylo tak jasné, že se do Braunschweigu, kde se 4. dny Perryho Rhodana konaly, vydá Thora a Alaska, k nimž se na svou první zahraniční dovolenou připojil i hauty a nakonec i známý světoběžník rsc.

A tak jsme v pátek 26. srpna 2022 v časných hodinách vyrazili na sever (ano, přijeli jsme z jihu, ne z Dálného východu, jak se nám někteří účastnící snažili tvrdit :-D). Díky Alaskovi a jeho supervozu cesta probíhala bez větších problémů. Tedy až na jeden drobný zádrhel, když Thora zjistila, že si doma zapomněla kosmetický kufřík – což je pro cosplayera ta největší noční můra jakou si jen dovedete představit. Návrat už v tuto chvíli nebyl možný, a proto první cesta v Braunschweigu vedla do drogérie. (Zde bych ještě jednou chtěla vyjádřit své nezmezené díky rsc a hautymu, kteří mě zachránili a všechno zaplatili!). Krize zažehnána, a tak jsme se mohli jet v klidu ubytovat. Perry Rhodan Fan Zentrale (PRFZ), která con pořádala, nám zajistila i rezervaci v krásném hotelu Deutsches Haus přímo v historickém jádru města. V pátek v Kinder- und Jugendzentrum Mühle ještě žádný oficiální program neprobíhal, připravovaly se přednáškové sály, stánky apod. My jsme kvůli (nebo díky? :)) zdržení v DMku přijeli o něco později, než bylo v plánu, a tak jsme přišli téměř k hotovému. Čekalo nás první osobní seznámení s organizátory, zvláště pak s předsedou PRFZ Nilsem Hirselandem. Večer pro nás však skončil relativně brzy (tedy poté, co byl vykonán Order 22), protože za námi byla dlouhá cesta a před námi vidina náročného zítřka. Noc ale byla divoká, zvláště pro návštěvníky okolních restaurací, kteří nás nenechali zamhouřit oko…



Sobota 27. srpna byla ve znamení brzkého vstávání. Thora a Alaska se totiž měli účastnit oficiálního zahájení 4. dnů Perryho Rhodana a tak ještě před snídaní začalo oblékání do kostýmů. Vzhledem k tomu, že v Braunschweigu ten den panovala snad 99% vlhkost, bylo nošení cosplayů celý den doslova utrpením. Ale přežili jsme a dovolím si říct, že jsme měli velký úspěch. Naše kostýmy se velmi líbily, celý den jsme se téměř nezastavili, protože návštěvníci se s námi fotili, povídali, někteří dokonce chtěli i podpisy. To byl pravděpodobně také ten největší rozdíl mezi českou akcí a rhodanovským conem. V Čechách nás bohužel nikdo nepoznává, tady ihned věděli, které postavy představujeme. Odměnou za utrpení v kostýmech nám však bylo i to, že jsme měli možnost setkat se s některými velkými osobnostmi Perryversa, například s Janinou Zimmer z redakce, nejúžasnějším autorem série Perry Rhodan NEO, panem Rüdigerem Schäferem, velmi zábavným Robertem Corvusem, viděli jsme legendárního Arndta Elmera nebo šéfautora Wima Vandemaana. Navázali jsme samozřejmě i nová přátelství a kontakty s dalšími fanoušky Perryho Rhodana. Vrcholem odpoledního programu měla být přehlídka cosplayerů – no, nebudeme si zde nic namlouvat, i přesto, že událost byla promována jako akce, která měla nalákat cosplayery z různých žánrů a vesmírů, z německé strany jsme zde mohli při velké představivosti vidět maximálně dva další rhodanovské cosplaye. I přesto, že jsme byli unavení, neodmítli jsme večerní posezení s několika VIP hosty, kterého se účastnili mimo jiné i Ben Calvin Hary nebo instagramová hvězda skrývající se pod účtem dominik.liest.




neděli 28. srpna nás hned ráno čekalo opět převlékaní, tentokrát do uniforem, které se líbily možná ještě o něco více než kostýmy z předešlého dne. Celý den se opět fotilo a povídalo, procházeli jsme nabídky místních prodejců, kteří disponovali nejrůznějším merchem z Perryversa, ale především staršími díly, romány, speciálními svazky apod. a hledali jsme, čím bychom si mohli doplnit sbírky. Nedělní program končil již v odpoledních hodinách, proto nezbývalo než se jít podívat na poslední přednášku, závěrečné oficiální ukončení a samozřejmě se se všemi rozloučit. Udělali jsme ještě několik posledních fotek a pak už jsme se konečně mohli převléknout do civilu a rozhodli jsme se, že se vydáme do města na večeři a menší procházku, abychom z tohoto překrásného města také něco viděli.  






29. srpna, v pondělí ráno nás už čekala pouze poslední výborná snídaně a cesta domů. Následovala krátká zastávka na nákupy v Drážďanech, bez nichž se polovina posádky nemohla obejít, pak už jsme se ale vydali zpět domů, do reality všedních dní…

A co vy? Jedete příště s námi? 🙂

Tags: , , , , , , ,

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *