Novinky – březen/duben 2009

Novinky – březen/duben 2009

Novinka z 1.5.2009

Informace a novinky ze světa Perryho Rhodana za březen a duben 2009:

Cena Williama Voltze 2009
U příležitosti 25. výročí úmrtí Williama Voltze vypsala jeho rodina soutěž o ceny. Jejich cílem je podporovat nové německy píšící autory science fiction.
Této soutěže se mohou zúčastnit všichni autoři, kteří dosud nevydali žádný román. Uzávěrka přihlášek je 31. července 2009. Poté odborná porota zvolí tři nejlepší díla. Další informace na www.williamvoltz.de.

Turnaj na Bodamském jezeře 2009
7. a 8. března 2009 začíná nová sezóna turnajů ve sběratelské karetní hře Perry Rhodan. Již po sedmé se tak sešli všichni příznivci této hry a vyzkoušeli si své nejlepší strategie v obou prvních cyklech. Byli vítáni dokonce i nováčci, kteří byli řádně zasvěceni do tajů karetní hry. Více informací najdete na www.prsks.de.

Další stříbrosvazek je bestselerem!
Perry Rhodan Silberband číslo 105 „Orkan im Hyperraum“ je podle magazínu Der Spiegel na seznamu aktuálních bestselerů. Stříbrosvazek, který sestavil Hubert Haensel, se 23. března 2009 umístil na 33. místě.

Nový „Svět Perryho Rhodana“
Jistě vám neunikla známá brožůrka plná základních informací o Perrym Rhodanovi. Nyní vychází její přepracované a aktualizované vydání. Na čtyřiceti stránkách jsou vysvětleny nejdůležitější pojmy z Perryversa pro všechny nováčky, ale i ostatní čtenáře a fanoušky. Je volně ka stažení zde. Můžete si ji však objednat i v papírové verzi jen za známku v hodnotě 1,45 Euro.

Perry Rhodan Action si podrobil novou platformu
První díl třetí řady Perry – Action „Mutantensterben“ bude poprvé dostupný i pro Apple iPhone a Google Android. Román od Michaela Marcuse Thurnera je zdarma ke stažení v příslušných formátech.
Do 31. března byl také zdarma ke stažení celý román v elektronické formě jako e-book.

Tři romány Demetria
V dubnu letošního roku to je právě rok, co vyšel první román sesterské řady Perry – Action. Protože se celá série těší neobvyklému úspěchu, rozhodla se německá redakce vydat celou první sérii i jako tři ucelené romány. K dostání jsou samozřejmě v obvyklých knihkupectvích nebo prostřednictvím internetu, každý za 7,95 Euro.

Nové číslo komiksu
24. března 2009 vychází již 136. číslo PERRY komiksu s názvem „Entscheidung auf Camelot!“. Hlavní příběh, který napsal Christian Hillmann a Kai Hirdt, nás zavede na planetu Camelot. CREST se až sem dostane při hledání nových spojenců…
Komiks nakreslili Frank Freund a Rudi Martens. Kromě hlavního příběhu zde budou ještě další ilustrace a nákresy. PERRY je k dostání v obvyklých obchodech nebo na internetu za 4,95 Euro.

4. svazek cyklu Monolith
V těchto dnech vychází již čtvrtý román „Der Silbermann“ z cyklu Monolith. Román Marca A. Herrena zavede Atlana a jeho přátele na jedovatý svět Shenzen. Tam Lordu admirálovi zbývá jen málo času, aby svému soupeři zabránil informovat Stříbropány o nebezpečných informacích o monolitech.
Exposé pochází z pera Götze Roderera, za cover je opět zodpovědný Arndt Drechsler. Román má celkem 300 stran a stojí 9 Euro.

PR-Extra
24. dubna vyšlo nové číslo Perry Rhodan – EXTRA. Za osmé číslo – „Das Stardust Atentat“ je zodpovědný Fank Borsch. Titulní obrázek má na svědomí Dirk Schulz, barevnou přílohu nakreslil Swen Papenbrock. K časopisu je přiloženo i audio CD, které však nemá se soustavou Stardust nic společného, obsahuje povídku od Susan Schwarz – „Schattensignale von Ceres“.

Nové audioknihy Hvězdný oceán
Od 14. dubna 2009 budou v prodeji opět nové díly audioknih příběhů z Hvězdného oceánu.  K dispozici jsou také volně stažitelné ukázky dílů 25, 26 a 27. Více informací www.luebbe-audio.de a www.hoernews.de.

Operace Stardust
V aktuálním 54. čísle magazínu SOL představuje modelář Marco Schelokse rozsáhlý článek o vzniku modelu STARDUSTU, který se objeví v první vydání série PR od čísla 2490.

Další figurky od HJB
V HJB shopu si můžete objednat nové figurky. Tentokrát je to John Marshall, Jumpy a Veslař. V přípravě jsou už ale další tři, které ještě letos vyjdou: Homer G. Adams, Anti a Takvorian.

Narozeniny v březnu a dubnu: 

  • 24. 3. 1945 se narodil André Noir, člen Sboru mutantů, hypno a telepat. 
  • 29. 3. 1911 se narodila Thora da Zoltral, první žena Perryho Rhodana. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *