Perry Rhodan na VIECC 2022

Perry Rhodan na VIECC 2022

Po třech letech se 1. a 2. října 2022 v obrovských prostorách haly C a D vídeňského výstaviště konečně konal ve Vídni Comic-Con (známý pod zkratkou VIECC). Mezi lidmi čekajícími v několikasetmetrových frontách na vstup se nacházela i členka našeho klubu Thora – ne však jako obvykle v cosplayi slavné Arkonidanky z Perryversa, ale tentokrát jako Bastila Shan, Jedi z počítačové hry Star Wars: Knights of the Old Republic. VIECC je žánrově velmi pestrou akcí na které je zastoupen nejen komiksový žánr, ale také oblast science fiction, fantasy, gamingu, a především se zde prezentuje mnoho cosplayerů. Sestava filmových a seriálových hvězd byla tentokrát poněkud slabší, především proto, že nakonec nepřijel ani hollywoodský herec Christopher Lambert, slavný Highlander, jehož jsme však měli tu čest vidět letos na pražském Comic-Conu.

Ale nechyběl zde samozřejmě ale ani sám PERRY RHODAN, který má v Rakousku, německy mluvící zemi, velkou základnu fanoušků. V sobotu odpoledne probíhal na jednom z menších podií panel věnovaný 60. výročí PERRYHO RHODANA. Vyslechnout jste si zde mohli mimo jiné novou autorku série PERRY RHODAN NEO Marlene von Hagen v překrásných šatech nazvaných „Neoversum“ nebo italského komiksového kreslíře Marca Castiella, jenže má na svědomí rhodanovské komiksy vycházející u nakladatelství CrossCult. Mezi přednáškami byly promítány ukázky z animovaných filmů PERRY RHODAN od Raimunda Petera.

Dalším čestným hostem byl také autor Leo Lukas, který zde představil své nové knihy, ale i chystané projekty série PERRY RHODAN.

Smutné však je, že ani v Rakousku nedosahuje série PERRY RHODAN takové popularity, jak bychom mohli očekávat. Panely s autory nebyly zrovna hojně navštěvované a mezi mladší generací téměř žádné fanoušky také nepotkáte…

Tags: , , , , , , , ,

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *