V novém cyklu PR NEO zažijeme temné časy Impéria

V novém cyklu PR NEO zažijeme temné časy Impéria

Pro lidstvo na konci 22. století galaxie neustále představuje neuvěřitelné výzvy. Nicméně v průběhu posledních desetiletí lidé pronikali do stále větších hlubin hvězdného moře, kterým je Mléčná dráha. Lidé ze Země se setkávají s obyvateli jiných světů, dochází mezi nimi ke konfliktům, ale také k uzavírání nových přátelství. Nejdůležitější kontakty v nekonečném vesmíru navázali Terranci s obyvateli soustavy Arkon. Arkonidané ze své domovské planety ovládají hvězdnou říši, která zahrnuje tisíce světů. Během tisíciletí nashromáždili neuvěřitelné poklady a vyvinuli kulturu, která lidstvo ustavičně ohromuje, ale dokáže je také zastrašit.

O minulosti Arkonidanů se však hodně mlčí. Toho si všímají i blízcí spolupracovníci Perryho Rhodana, kteří se nedobrovolným cestováním v čase ocitnou v minulosti této hvězdné říše. Přistanou v době války a chaosu a musí si uvědomit, že jsou svědky viny a hanby Arkonu… Perry Rhodan se tak společně se svými přáteli na palubě vesmírné lodi SOL vydává na velmi nedobrovolnou, a především velmi nebezpečnou cestu. Velkou roli v tomto cyklu hrají postavy jako Atlan, objevuje se imperátor a Těžký, na světlo vycházejí stará tajemství Impéria. Jakou roli hrají Terranci v bojích o Křišťálový palác, v intrikách mocných rodů a v konfliktech mezi hvězdami, bude jistě překvapením – nejen pro Perryho Rhodana a jeho společníky, ale i pro Atlan, bývalého Křišťálového prince.

O tom již budou více vyprávět autoři v příštích dílech série PERRY RHODAN NEO. Deset románů s čísly svazků 260 až 269 je založeno na zápletce, jíž vymysleli Rüdiger Schäfer a Rainer Schorm. Budou vydány v rámci cyklu nazvaného „Temná doba Arkonu“. První román bude k dispozici 3. září 2021. Nový cyklus nezvykle uvede Lucy Guth, autorka románu „Trosečníci v čase“. Hned v prvních scénách líčí současný těžký osud Perryho Rhodana a jeho přátel, ale i chování jeho ženy Thory tváří v tvář nepřízni osudu. V dalším průběhu románu nejenže ukazuje celé prostředí, v němž se děj odehrává, ale svým způsobem otevírá hrací pole pro následující svazky.

PERRY RHODAN NEO 260 – Trosečníci v čase

Před téměř sedmdesáti lety se astronaut Perry Rhodan stal prvním člověkem, který se setkal s mimozemšťany. Od té doby lidstvo rozšířilo sféru svého vlivu a kolonizovalo vzdálené sluneční soustavy.
V roce 2102 se však Země a Měsíc nečekaně přesunou do kulové hvězdokupy M 3, vzdálené 34‘000 světelných let od domova. Rhodan se vydává s vesmírnou lodí SOL zjistit příčinu této události a zvrátit ji.
Přitom dojde k dalšímu časoprostorovému skoku – SOL se ocitne 10‘000 let v minulosti. V hlubinách Mléčné dráhy zuří strašlivé bitvy mezi flotilami Arkonidanů a Maahků. Je to temná doba velkého Arkonského impéria, jejíž pád se zdá být nevyhnutelný.V této éře válek hledají Terranci cestu domů. Útočí na ně ze všech stran a oni jsou TROSEČNÍCI V ČASE…

Více informací o novém cyklu najdete na oficiálních stránkách.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *