Sběratelský svazek k 60. výročí série

Sběratelský svazek k 60. výročí série

V září 2021 bude série PERRY RHODAN slavit výročí, které nemá obdoby: největšímu sci-fi seriálu všech dob bude šedesát let! I přesto, že pandemie koronaviru přispěla k tomu, že není možné uspořádat žádné velké oslavy ani fanouškovská setkání, bude oslava probíhat alespoň online. A k tomuto výročí bude navíc vydán speciální sběratelský svazek PERRY RHODAN-Sonderband – Das Heft zum 60. Jubiläum. Sestavila ho redaktorka Sabine Kropp a jeho obsah do určité míry pokrývá minulost, přítomnost i budoucnost.

V tomto rozsáhlém výtisku nahlédneme do minulosti – na začátek sci-fi série, která vypráví o budoucnosti a je vydávána již šedesát let. Jak je známo, vše začalo 8. září 1961 románem „Operace Stardust“, který napsal K.H. Scheer na základě vlastní synopse. Příběh čtyř statečných astronautů, kteří odlétají na Měsíc a setkávají se tam s mimozemšťany, je fascinující dodnes. Scheerův román je na svou dobu napsán klasicky: jsou zde představeny hlavní postavy, sděleny technické detaily a poté přichází samotný let na Měsíc. Později po přistání na Měsíci autor ukazuje Perryho Rhodana jako energického astronauta, kterému se dokonce podaří zahájit myšlenkovou hru s vyvinutějšími Arkonidany.

A protože je tento příběh stejně dobrý i po letech, bude opět po několika desetiletích vydán jako součást tohoto speciálního vydání – s původním textem, v němž bude pouze změněna aktuální německá gramatika. Jeho součástí bude také ukázka exposé prvního i druhého dílu. Čtenáři tak budou moci nahlédnout do velice zajímavého pozadí vzniku série. Další doplňkové články, zejména od současných autorů exposé, prozradí o práci na sérii i něco dalšího. A nebude samozřejmě chybět i několik nových ilustrací od současných kreslířů obálek.

PERRY RHODAN-Sonderband bude k dispozici v obchodech od 10. září 2021 v ceně 4,95 €, současně bude vydán i jako e-kniha.

Další informace naleznete na oficiálních stránkách.

2 Odpovědi

  1. Tyric napsal:

    To nevypadá vůbec zle, budu si to muset pořídit do sbírky 🙂

    • Thora napsal:

      Já bych ho taky chtěla, tak kdybys ho někde viděl, dej vědět 😉 z oficiálních stránek samozřejmě objednat nejde…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *