Srpnový Newsletter PRFZ informuje o Databázi Multiversa

Srpnový Newsletter PRFZ informuje o Databázi Multiversa

Ve 41. čísle Newsletteru německé fanouškovské organizace Perry Rhodan-FanZentrale (PRFZ) v srpnu 2021 vyšel pod názvem „Databáze Multiversa, die tschechische PR Wissensdatenbank“ článek zaměřený na naši „českou Perrypedii“, Databázi Multiversa.

Kdo je fanouškem Perryho Rhodana, jistě musí uznat, jak neocenitelný pomocník Databáze Multiversa (DM) v některých momentech je. Německé Perrypedii se samozřejmě rovnat nemůže, ale i tak tento velkolepý projekt nezůstal nepovšimnut ani v Perryho domovině. A to zvláště díky tomu, že jsem DM zmínila v mém, dovolím si říct, velice úspěšném příspěvku v jubilejním díle 3100 německého Perryho Rhodana. Tehdy jsem byla oslovena Nilsem Hirselandem, předsedou PRFZ, s nabídkou na spolupráci, jejímž prvním plodem je právě článek o Databázi Multiversa.

Vedle magazínu SOL a fanouškovské série Dorgon je Newsletter pravidelným prostředkem, jímž PRFZ informuje své členy o dění ve světě Perryho Rhodana.

Článek byl původně napsán v angličtině, proto velice děkujeme Reineru Kraussovi, jenž se postaral o překlad do němčiny. Autorem článku je Thora, s velkým přispěním Atlanových vzpomínek.

Na českou verzi článku „Databáze Multiverza, česká encyklopedie vědomostí ze světa Perryho Rhodana“, se můžete těšit již brzy.

Co je to PRFZ?

Perry Rhodan-FanZentrale, zkráceně PRFZ, je fanouškovská organizace, která slouží především jako kontaktní místo pro ty, kteří nejsou organizováni v žádných klubech. Funguje také jako rozhraní mezi fandomem a vydavatelstvím Perryho Rhodana. PRFZ od roku 1996 čtyřikrát ročně vydává členský časopis SOL, ale i další fanouškovské publikace, stejně tak pod ni patří i Perrypedia. Vznik PRFZ se datuje k roku 1994 a nyní čítá více než 1000 registrovaných členů. Jejím nynějším předsedou je Nils Hirseland, ale v seznamu těch bývalých byste našli například i některá slavná jména autorů série Perry Rhodan, jako je Hermann Ritter nebo Rüdiger Schäfer. Oficiální webové stránky PRFZ naleznete na adrese www.prfz.de.

Tags: , ,

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *