Co bude s PR NEO po díle 250?

Co bude s PR NEO po díle 250?

Nejenže klasická série Perry Rhodan oslaví v roce 2021 své 60. výročí, 10. jubilea se letos dočká i jeho mladší sourozenec, série Perry Rhodan NEO. A aby těch důvodů k oslavě nebylo málo, vychází 16. dubna 2021 již 250. svazek!

Série Perry Rhodan NEO, za jejímž vznikem stál Frank Borsch, byla původně koncipována pouze jako osmidílná uzavřená série. Protože se však u fanoušků dočkala nečekaného úspěchu, vychází stále i po deseti letech. Původně si nikdo nedovedl představit, že se dočká tolika dalších pokračování.

S dílem 250 začíná nový cyklus – od událostí na Měsíci, při nichž přišel o život Rhodanův syn a konečně byla učiněna přítrž Iratiu Hondrovi, uběhlo 12 let. A i přes veškeré snahy Perryho Rhodana a jeho přátel udržet dobré vztahy v koloniích Solární unie, dojde k nejhoršímu. Rhodan je však na tento případ připraven… I v následujících pokračováních se setkáme s dalšími klasickými postavami z původní série, které se však ukážou v novém světle, stejně jako s novým pojetím událostí, o nichž čtenáři již také slyšeli.

Počátek nové éry – začíná 22. století: lidstvo kolonizovalo planety a měsíce vlastní sluneční soustavy. Na mimozemských světech vzdálených stovky světelných let vznikly první kolonie.
Již nějakou dobu však na nich roste napětí: kolonisté jsou nespokojení, lidé ze všech světů cítí nepochopení. Roste jejich touha po svobodě. V roce 2102 hrozí, že bude konflikt vyhrocen.
Kolonisté odlétají v mnoha kosmických lodích směrem k Zemi a riskují bratrovražednou válku. Perry Rhodan však podobný vývoj předvídal: startuje Projekt Laurin – Země a Měsíc se na malý okamžik přesunou do budoucnosti.
Pak se ale něco strašlivě pokazí…

Román Zeitenwende (Bod zlomu) z nového cyklu Hlubina, napsaný oběma exposé autory Rainerem SchormemRüdigerem Schäferem, bude od 16. dubna k dostání jako tištěná kniha, e-book i audiokniha, samozřejmě v německém jazyce. Kniha také vychází se dvěma variantami obálek.

Kdo ví, třeba se ho jednou dočkáme i v čitelnější formě, protože série Perry Rhodan NEO začala nyní vycházet i v angličtině! Českým čtenářům ale i nadále můžeme nabídnout alespoň detailní obsahy dílů, které si můžete přečíst na Databázi Multiversa.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *