Sraz Praha 15.8.2020

Sraz Praha 15.8.2020

Kde: ZOO Praha, restaurace Blackdog
Kdy: 15.8.2020
Kdo: Atlan, hauty, rsc, Thora, Toxy, Tyric
Foto: rsc, Atlan, hauty, Thora


V sobotu 15. srpna 2020 byla uspořádána výprava do galaktické ZOO, nacházející se v pražské Troji. Domlouvat cokoliv v době opět sílící pandemie nemoci Covid-19 je ještě těžší než obvykle, proto byl náš další klubový výlet svolán celkem narychlo. Účast nebyla největší, ostatně jako obvykle, ale nakonec se sešli alespoň Atlan, hauty, rsc, Thora, Toxy a v podvečer se připojil i kosmokrat Tyric. Několik dalších přátel se z různých důvodů muselo omluvit, my jsme si však den mezi faunou (i flórou) z nejrůznějších koutů Galaxie užili.

Dle předpovědi nám sice nemělo úplně přát počasí a ZOO samotná byla předešlý večer částečně vyplavená, většina přítomných však chladnější klima ocenila, samozřejmě až na jistou Arkonidanku, která si na místní zimu asi nikdy nezvykne. Podobný problém má pravděpodobně i velká část zvířátek, protože byla zalezlá ve svých úkrytech a raději v zamračeném počasí vyspávala. Většina z nás byla v Troji naposledy už hodně dávno, proto jsme byli překvapeni nově postavenými výběhy, zvláště pak úžasným pavilonem slonů. I jim se v novém domově určitě líbí, protože ve které jiné ZOO můžete obdivovat čtyři slůňata najednou? Vrcholem naší výpravy měl však být tzv. Darwinův kráter, nová expozice tasmánské a australské fauny, především pak ohrožených ďáblů medvědovitých neboli tasmánských čertů. Čerti jsou podle jejich chovatelů velice plaší a nenechali se nalákat ani na dobrůtky v podobě mršin a krve, takže jsme „Tazze“ nakonec nespatřili a raději, i když lehce zklamaně, odcházeli z davu dalších marně čekajících.

Na podvečer bylo naplánováno posezení v oblíbené restauraci Blackdog, kde jsme se sešli s Tyricem, jehož naštěstí propustila nedávno zrozená superinteligence. Thořin nápad vyzkoušet po vzoru Erica Leydena a jeho přátel 936 druhů ginu s tonikem bohužel nevyšel – měli zde jen 7 druhů, z čehož jsme ochutnali „jen“ čtyři. Diskutovalo se samozřejmě i o Perrym, Guckym, překládání, situaci u nás i u našich sousedů a také se přišlo na několik nápadů, jak přilákat nové členy. Jedním z nich byl Tyricův návrh na natočení jistého filmu, který by měl zaručeně takový úspěch, že se k nám noví členové určitě pohrnou. Horší to ale pravděpodobně bude s jeho realizací… 🙂 Proto jsme se raději zaměřili na další možnosti, jak propagovat PR u nás: pokud to situace dovolí, určitě pojedeme na naše české cony, ale chtěli bychom se vydat i do Perryho domoviny – vždyť náš hrdina příští rok oslaví významné jubileum. Po příjemně stráveném večeru jsme se pak opět všichni rozletěli do svých koutů vesmíru…


Thora tímto děkuje všem zúčastněným a těší se na příště!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *