Vychází jubilejní Silberband číslo 150: Stalker

Vychází jubilejní Silberband číslo 150: Stalker

Od prvního románu Perry Rhodan, který vyšel v září 1961, se sci-fi série vyvinula v jeden z nejpopulárnějších produktů »made in Germany«. Série má stovky tisíc čtenářů v německy mluvících zemích, ale také v dalších zemích jako Francie, Česká republika, Japonsko, Brazílie a Nizozemsko.

Nejdůležitějšími pilíři série jsou od konce 70. let 20. století tzv. Stříbrosvazky (něm. Silberband), které vychází čtyřikrát ročně. Jubilejní svazek s číslem 150, s nímž série slaví malé výročí, bude vydán 7. května 2020. Knihy Perry Rhodan jsou již po dlouho dobu klasickou sci-fi: série, vydávaná od roku 1978, čtenáře v knihkupectvích zaujímá obzvláště díky stříbrné obálce a trojrozměrnému obrázku na titulní straně. A proto není divu, že se jednotlivé svazky pokaždé řadí mezi bestsellery v německých knihkupectvích.

Svazkem 150 s názvem »Stalker« také začíná nová dějová linie – což je dobrý důvod pro fanoušky science fiction, jak začíst číst Perryho Rhodana. Kniha vypráví o návštěvě tajemné bytosti zvané Stalker na Zemi a tzv. Vironautech. Stalker je vyslanec velké hvězdné říše, která zahrnuje dvanáct galaxií s miliony světů. Mohou mu lidé ale důvěřovat? Romány, které jsou v Silberbandu 150 obsaženy, byly původně publikovány v polovině 80. let. Samozřejmě odrážejí dění tehdejší doby, ale díky svému dobrodružnému charakteru jsou stále srozumitelné i v roce 2020. Pro samotný Silberband je autor Perryho Rhodana Hubert Haensel pečlivě upravil a shrnul tak, že je lze nyní číst jako svěží, moderní a ucelený román. »Stalker« samozřejmě také vychází v podobě audioknihy.

Ernst Vlcek; Kurt Mahr; Arndt Ellmer: Perry Rhodan Silberband 150 »Stalker«

Rok 429 nového galaktického letopočtu: Na Zemi se bez jakéhokoli upozornění objeví neznámý cizinec. Jmenuje se Stalker a říká o sobě, že je posel superinteligence. Lidé, kteří se stále ještě zotavují z posledních událostí, jsou zpočátku skeptičtí, ale pak podlehnou jeho charismatu.

Stalker je zároveň impozantní a nevyzpytatelný.  Posel vypráví o zázracích své vlasti, o které tvrdí, že očekává návštěvu lidstva. Mluví o přátelství a oznamuje pozitivní zprávy – ale jeho návštěva způsobuje rostoucí nepokoje.

Miliony lidí lační po dobrodružství mezi hvězdami. S pomocí tzv. virových lodí odlétají na pouť vesmírem. Mnoho z těchto Vironautů, jak si říkají, míří do Stalkerova vzdáleného domova. Za údajnými zázraky je ale mnohem víc – možná i smrt pro Vironauty…

Zdroj


Užitečné odkazy k tématu:
Kategorie Perry Rhodan: Silberband
Cyklus Perryho Rhodana: Chronofosíle – Vironauti
Postavy: Stalker
Autoři: Hubert Haensel

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *