Sraz Praha 23.4.2011

Sraz Praha 23.4.2011

Kde: Praha
Kdy: 23.4.2011
Kdo: Alaska, Atlan, Fido, hauty, Jergon, Sanyn & Magrátka, Malch, rsc, Sokar, Thora, Tyric, Tuleň a Monča.
Autor reportu: hauty


V sobotu 23. dubna se konal další ze srazů fanoušků našeho seriálu.

Cesta do obvyklé destinace našich srazů, kterou je planeta Praha, probíhala všelijak. Raketoplán dorazil na čas, ale byl jsem rušen od čtení románu Talisman, za mnou sedícím párečkem divných mimozemšťanů, patřících k nějakému kultu HIP-HOP a nahlas poslouchajících podivné náboženské chorály, kterým jsem, naštěstí, ani nerozuměl.

Po příletu do Prahy jsem vyzvedl na smíchovském kosmodromu Arkonidany Thoru a Atlana a spolu jsme se vydali na místo, které bylo určeno jako bod našeho srazu, a to Anděl-Knížecí.

V útrobách podzemní dráhy jsme potkali Tyrica, kterého jsem rád poprvé spatřil na vlastní oči. Dalším příchozím byl Jergon, po kterém následoval rsc a Sokar. Po hypervysílačce se pak ozvala Magrátka, která nás informovala, že stojí v jiném kvadrantu oblasti Smíchov. Vzhledem k tomu, že to bylo cestou, tak jsme ji a Sanyna vyzvedli, aby nebloudili.

Pozemním rychlovlakem jsme vyrazili směr Technické muzeum. Cestou nás však  opustili tři dezertéři, Sokar, Atlan a Tyric. Později jsme je naštěstí v muzeu opět potkali. V muzeu nás čekala prohlídka starých technických vykopávek patřících lidstvu. Bylo to úsměvné a zároveň nepochopitelné, jak se vůbec s takovou technikou mohli Terranci dostat do vzduchu, natož do vesmíru. Odpověď je však jednoduchá, vše důležité bylo ukradeno Arkonidanům. Je to póvl, tahle terranská chátra… omlouvám se, trošku jsem odbočil ;).

Prohlídka muzea však byla pěkná a byla pořízena spousta holosnímků, něco z nich můžete ochutnat i zde.

Po cca třech hodinách nás však přepadl hlad a žízeň a bylo rozhodnuto přesunout se do restaurace Hlubina, zpět do kvadrantu Smíchov. Po menší procházce a kochajíc se krásou planety, nás opustil Sokar, který šel za tajemným posláním, že by rande? 🙂  Ostatní se vydali na pozemní dráhu, do které odmítl nastoupit Jergon s tím, že dojde pěšky. Nejspíše potřeboval splnit 100 jarních kilometrů. V průběhu večera dorazil, takže asi normu splnil. Po příjezdu na Smíchov jsme já a Thora doprovodili Sanyna a Magrátku, kteří přeparkovali svůj kosmický člun, aby nepodporovali terranskou vládu, která vybírala parkovné. Jednoduchým manévrem v čase, kdy bylo parkovné zdarma, se vylétlo z doku a opět se do něj zalétlo a zaparkovalo opět zdarma :).

Konečně se vyrazilo do Hlubiny. A to doslova, protože náš stůl byl snad přímo u zemského jádra. Začalo se objednávat již toužebně vyhlížené pitivo a krmivo. Začalo přicházet další osazenstvo našeho setkání, a to Malch, Alaska a pak ještě nováčci, patřící do severního kvadrantu k Magrátce a Sanynovi.

Jídlo a pití do nás padalo, jak to má být! Vrcholem večera však byl perfektně zpracovaný kvíz, který připravila Thora, a který vyhrál, světe div se, Tyric :).

V hospodě se diskutovalo o všem možném a zábava byla v plném proudu. Byla pořízena další kvanta holosnímků. Pomalu nás v průběhu večera opouštěli kamarádi, kteří se vydali na cestu ke svým domovům. Také jsme byli vyhnáni o patro výše, asi proto, aby nás nerozmačkal zemský tlak u jádra. Tam se k nám přidal Fido, který dorazil přímo z otrockých plantáží, kde musel pracovat. Diskutovalo se a diskutovalo a čas letěl. Až došlo na loučení a na cestu domů.

Jsem moc rád, že jsem potkal staré známé a poznal další nové a těším se na další podobné setkání. Hlavně však musím vyzvednout Thoru a její zásluhy, za perfektní plán srazu a ještě lepší kvíz :-*
Děkuji 😉


PS: Nesnáším terranskou přepravu, kosmická loď, která mě vezla zpět na mou rodnou planetu, nebyla vůbec přizpůsobená na převoz Bestií a ještě teď mě bolí nohy! Ale ani tato maličkost mi nemůže zkazit dobrý pocit ze srazu :). Příště tu loď ale rozsekám!!!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *