Novinky – červenec 2009

Novinky – červenec 2009

Novinka z 4.8.2009

Stalo se v Perryversu:

Nová minisérie Tefrodi již na podzim 2009
Od listopadu 2009 bude opět vycházet nový třídílný minicyklus románů Perryho Rhodan od nakladatelství Heyne. Romány, které budou vycházet v měsíčních intervalech, vznikly díky konceptu Wima Vandemaana, k němuž se přidali Christian Montillon a Michael Marcus Thurner.
Úvodní svazek s názvem „Das genetische Siegel“ napsal právě Christian Montillon. Druhý román, jenž vyjde v prosinci 2009, pojmenoval Michael Marcus Thurner „Segler im Sternenwind“. Závěrečný díl od Wima Vandemaana pak vyjde v lednu 2010 pod názvem „Die Stadt der tausend Welten“.
Co se děje týče, odehrávají se Tefrodi v době po odchodu Terminační kolony TRAITOR. Stranou od velkých a starých impérií vznikly nové hvězdné státy, mezi nimi i Trans-genetická aliance, v níž Tefrodi, kteří se usídlili v Mléčné dráze, vyvíjí revoluční návrh nového mezihvězdného pohonu. Při otevření nových hvězdných ceset se však stane katastrofa, která zvlášť Perryho Rhodana staví před těžkou zkoušku…
Jako ilustrátor titulních obálek byl vybrán Oliver Scholl. Všechny tři svazku budou k dostání v (německých) knihkupectvích nebo již mohou být předobjednány přes Amazon. 

Nová Atlanova Dobrodružství v čase v podobě románů
S novým románem „Lotse im Sandmeer“ od Hanse Kneifela startuje nová románová řada ATLAN-X, kterou vydává nakladatelství Fantasy Productions. Román, který před lety vyšel pouze v elektronické podobě, je nyní rozšířen a přepracován do nové verze.
Nové dílo Hanse Kneifela se odehrává ve starověkém Egyptě, v dobách, kdy faraonové rozšiřovali svou říši. Atlan pomáhá tamějšímu vládci, zatímco například vede výpravy do životu nebezpečných pouští.
„Lotse im Sandmeer“ bude v krátké době k dostání v knihkupectvích a bude stát 9 Euro. Celkem má 320 stran a jedná se vlastně o první díl trilogie, kterou celou napíše Hans Kneifel. V této době již pracuje na další části, která by měla vyjít v červenci 2009.
Cover pochází opět od známého Arndta Drechslera, který pro ATLAN-X vytvořil novou podobiznu Atlana.

„Agent für Terra“ – nový román
Tzv. planetární romány (tedy klasické romány jak je známe i my) znovu vycházejí. První svazek nové série vyšel již 26. června 2009, další pak budou vycházet v odstupu dvou měsíců.
Román o 160 stránkách s názvem „Agent für Terra“ napsal Hubert Haensel a odehrává se ve 24. století za dob Solárního impéria.
Kratičkou ukázku si může přečíst na oficiálních stránkách.
V přípravě je však už i další nový román, který bude následovat 21. srpna 2009. Jedná se o nový počin Roberta Feldhoffa „Die Show der Sterne“.

Nová kniha „Téměř vše o Perrym Rhodanovi“
K letošnímu výročí – 2500 dílů Perryho Rhodana – vychází v červenci nová kniha s názvem „Fast alles über PERRY RHODAN“ (Téměř vše o PERRYM RHODANOVI). Jejím autorem je Eckhard Schwettmann, který dříve pracoval u nakladatelství Pabel-Moewig. V roce 2006 již vydal „Allmächtiger! Faszination PERRY RHODAN“, jeho první příspěvek do série Perry Rhodan.
Kniha obsahuje 192 stran a téměř 100 barevných fotografií. Dá se sehnat v knihkupectvích nebo objednat na internetu za 14,90 Euro.

Perry Action bude končit třetí sérií
V dubnu 2008 byla odstartována sesterská série Perry Rhodan – Action. Na počátku bylo 12 sešitů – poté vznikly ještě další dvě řady. Po dokončení cyklu Wega je naplánováno ukončení celé této série. Poslední román „Sonnendammerung“ s číslem 36 vyjde 7. srpna 2009.
Vše je pravděpodobně způsobeno nižší prodejností, než jakou redakce očekávala. První řada však byla přijata velice vřele, vychází právě teď i znovu v podobě románů.

Model Stardustu
Od čísla 2490 klasické série Perry Rhodan nacházeli čtenáři ve svém časopise jako přílohu části nového modelu „Operace Stardust“. Celkem se jedná o tři části, ze kterých se pak může sestavit papírový model legendární rakety Stardust. Návod na sestavení bude rovněž přílohou sešitu, nebo se dá stáhnout i ve formátu PDF.
Pro ty, co si náhodou zapomněli zmíněné díly PR koupit, nebo jednoduše nemají šanci je sehnat, existuje na internetu i další PDF dokument s celou kompletní skládačkou, kterou si můžete vytisknout sami doma. Takže si připravte nůžky a lepidlo a hurá do práce! 😉 

Tara IV-UH a PRAETORIA z papíru
Kdo by ještě neměl skládání dost, může se vrhnout na další modely. V 55. čísle magazínu SOL najdou členové fanklubu PRFZ skládačku bojového robota TARA IV-UH.
Na GarchingConu 2009 pak vychází tzv. „PR – Paper Nr. 1“, velice kvalitní model PRAETORIE, známého křižníku ze série Perry Rhodan. Z této řady jsou plánovány i další modely.

Ve zkatce:

  • cyklus Cantarové vychází od července 2009 již v pátém vydání, jedná se o dvojdíl 1400/1401.
  • minicyklus Lemuria, který vyšel i u nás, vychází právě teď i v italštině (momentálně 2. díl). Perry Rhodan byl v Itálii vydáván naposledy v 70. letech.
  • Stříbrosvazky opět bodují! 106. svazek s názvem „Laire“ byl v květnu na 12. místě v prodejnosti knih z oblasti krásné a populárně naučné literatury.
  • Andreas Eschbach, bývalý hostující autor týmu Perryho Rhodana, se opět vrací na scénu. Jeho román „Die Falle von Dhogar“ (PR 2503) vyjde 7. srpna 2009.
  • 17. 7. 2009 vyšel jubilejní 2500. svazek Perryho Rhodana „Projekt Saturn“ z nového cyklu „Stardust“. Oslavujte s Perrym a stáhněte si třeba wallpaper s coverem k tomuto dílu 😉 Nebo si přečtěte 24 stránkovou ukázku z nového dílu…
  • Perry Rhodan dostal ke kulatinám dárek i od redakce – nový vzhled oficiálních stránek. Od 16. července se tak můžete kochat jejich modernější a svěží podobou. 
  • Perry se při této příležitosti také objevil v mnoha německých novinách a časopisech, byly mu věnovány dokonce i pořady v rádiu a televizi. 
  • všechny Stříbrosvazky budou v budoucnu k dostání i v digitální podobě. Jeden díl bude stát 9,90 Euro.
  • Ernst Vlcek posmrtně obdržel tzv. Kurd-Laßwitz-Preis za celoživotní přínos v oblasti vědecko-fantastické literatury.
  • Marc A. Herren, autor PR, si zřídil novou domovskou stránku.
  • románová minisérie Der Posbi-Krieg vychází nyní znovu v jednom jediném svazku, který má ohromných 1312 stran!
  • Na GarchingConu mělo premiéru nové PR video o Negasféře. Můžete se na něj také podívat – cca. 30 MB, formát wmv.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *