Sraz Praha 14.12.2019

Sraz Praha 14.12.2019

Kde: Praha, restaurace Blackdog
Kdy: 14.12.2019
Kdo: Alaska, Atlan, hauty, rsc, Thora, Toxy, Tyric a Zoidberg
Autor reportu: hauty, Thora, Toxy
Foto: rsc, Thora, Tyric



Sraz PR zbytkoušků

V období konce roku 2019 se naše milá Arkonidanka Thora rozhodla, že by bylo na čase opět uspořádat sraz fanoušků a přátel Perryho Rhodana. Do plánování tohoto setkání se pustila s arkonidanskou rázností a vytrvalostí a, jak se ukázalo, také s notnou dávkou pevných nervů 🙂

Pro zjištění potřeb a možností našeho ansáblu byly použity pozemské socialistické sítě, teda pardon sociální, socialismus na nich nevládne, vládla tam naše Arkonidanka která dala na výběr nejdříve termín konání, pak i jeho místo. Ukázalo se to jako nejlepší řešení, mám pocit, že jinak se dohadujeme ještě na Vánoce 2020. Určeným dnem a místem se nakonec stala sobota 14. prosince a restaurace Blackdog v Praze.

Thora měla navíc ještě v plánu jeden projekt, o kterém byla již zmíňka na našem setkání na FF. Tento projekt jí natolik uvízl v její krásné hlavince, že jí nedal pomalu spát, noční můry a běsy z něj měla, ale byl to na tolik megamalonský a úžasný projekt, že chtěla aby vznikl, ať to stojí co to stojí! Proto podnikla několik kroků a vybrané jádro našeho zbytku o něm chtěla informovat, ještě před oficiálním srazem. Vybrané jádro je samozřejmě moje velikost, Atlan a nesměl chybět ani Thořin osobní otrok rsc (to asi nikdy nepochopím, že s ním má ty nervy, protože ten se prostě jako osobní otrok vycvičit nedá, i kdyby se řezal od rána do večera!). Naše výběrová společnost a rsc, se pak sešla v občerstovně obchodního měsíce Nový Smíchov kde….. následující řádky podléhají nejvyššímu utajení a nejsou o nich žádné záznamy. Paměť účastníků tohoto setkání byla mentálně uzamčena a jakýkoliv pokus třetí strany o její odblokování by vedl k okamžitému trestu a to vyhlazení národa, který by se o to pokusil!

Po tajném setkání jsme se pomalu přesunuli na místo oficiálního srazu, do restaurace Blackdog. Tam na nás již čekal nesmrtelný Alasak a kosmokrat Tyric. Na to, že se restaurace nachází na takové barbarské planetě, byla na úrovni a shodli jsme se, že je hodna naší přítomnosti. Po nějaké době ještě dorazil Toxy, který potřeboval nejdříve k zajištění prostoru, pro naší bezpečnost několikrát obkroužit celou Prahu a to ho zdrželo. Dalším odvážlivcem, který dorazil, byl Zoidberg. Ano nyní již zajisté chápete ty zbytkoušky a ne fanoušky z nadpisu. Začalo seznamování, vyprávění si dojmů, no co Vám budu vyprávět chlastalo se a žralo, co se prostě dalo!

Thora pak zbytek přítomných, kteří se neúčastnili tajné schůzky seznámila s oficiální a povolenou verzí projektu FanFilmPR! Tímto jí pak požádám o doplnění ať něco nepopletu. Já pak budu rád pokračovat a přehánět!



Thořin report o fanfilmu:

Na srazu byla představena druhá verze scénáře k PR fanfilmu, jehož autorem je Sokar, který režíroval a napsal scénář i k několika českým fanfilmům z prostředí Star Treku (jejich tvorbu můžete vidět na YouTube). Po jeho nabídce jsme s ním (a Atlanem) od července probírali převážně to, jakým směrem bychom se v našem případě měli vydat, kam zasadit příběh, jaké postavy použít – ale hlavně tím, jaké máme vůbec možnosti pro natočení takového fanfilmu. Nabídnuta nám byla i možnost natáčet na tzv. startrekovém můstku v Běrunicích (ateliéry by bylo možné lehce přestavět pro naše potřeby). Největším problémem se momentálně jeví personální nedostatek, zvláště nám chybí někdo, kdo by byl schopen vytvořit vizuální 3D efekty. Přítomným byla následně dána k dispozici kopie již zmiňovaného scénáře, který nese název Střípek pochyb.

Z následné diskuse mimo jiné vyplynulo, že k natočení, byť fanouškovského projektu, bude potřeba hodně peněz, času a lidských zdrojů (jako herci se přihlásili Alaska a já, Alaska by se ujal i funkce střihače, za kamerou by mohla být Alex, hauty byl jmenován dodavatelem úplatků pro štáb).

Ze závěru diskuse o fanfilmu plyne zatím jediná důležitá věc: PEW! PEW! PEW!

Kromě toho jsme si stanovili další plány na rok 2020:

  • Hlavním úkolem v příštím roce bude vytvořit scénář pro PR fanfilm
  • Srazy:
    Sraz 1 – u Atlana (kolaudace s grilováním Alaskova psa)
    Sraz 2 – u Alasky v Říčanech
    Sraz 3 – u hautyho v Plzni
    Sraz 4 – v Praze s programem (výstava Cosmos Discovery)
  • Akce:
    Comic-Con Praha – původně 8.2.2020 / nakonec 7.2.2020
    Star-Con – březen 2020
    Festival Fantazie – červenec 2020 (ubytování zjišťuje hauty)
  • Migrace webu na nový hosting – poč. nového roku (nový hosting alaska)
  • Pokračování v překladech


Takže, kde jsem to skončil… jo chlastalo se a žralo… no a vlastně se v tom pak i pokračovalo… Musím však uznat, že restaurace měla chutné pokrmy a nápoje a myslím, že všem i chutnalo. A to i přes to, že Atlan a Toxy si objednali nějaké jídlo s přívlastkem „atomové“ a taky podle toho vypadali, jakmile si vzali první sousto, začala v nich probíhat atomová reakce a jen kousek chyběl a Praha by vypadala jako Černobyl. Naštěstí u Atlana asi vše zvládl jeho buněčný aktivátor, co bylo příčinou přežití Toxyho netuším, nevím přesně, co je za bytost či entitu. Během jídla a pití bylo neustále co povídat a vyprávět a vše se vesměs točilo kolem toho, co psala Thora ve své vsuvce. Padalo plno nápadů a námětů, některé z nich si však asi už nikdo nepamatuje, ale jedna věc mi v mém mozku utkvěla, protože mi úplně zasekla plánovací mozek a nepomohl ani reset výbornou whiskou, kterou jsme si dali na konec večera. Byla to slova, která jsem od osoby, která je vyslovila snad nikdy neslyšel! „Akční mrdka“. No bylo to vystiženo naprosto přesně, nikoho to nepohoršilo, jenom teda mozek si s tím ne a ne poradit, když zjistil z jakých úst to vyšlo 🙂

Vzhledem k tomu, že naše osazenstvo se stávalo z bytostí a entit, které žijí již poněkud dlouho (až na naší krásnou, věčně mladou Thoru ), bylo rozhodnuto, že se rozletíme k domovům, protože nastal pomalu čas posledních odletů. Já osobně jsem byl pozván na Arkon, kde Atlan konečně finišuje s opravou jeho kopule a již vypadá jako obyvatelná. Tímto chci poděkovat i bohům Arkonu, kteří se druhý den postarali o mou maličkost a dostatečně mě nakrmili a já se mohl plně spokojen vydat směr má rodná planeta 🙂

Děkuji všem za hezký večer a doufám, že se brzy opět setkáme!

hauty


Doplnění od Toxyho:

Jen hautyho doplním, co bylo příčinou mého přežití. Bylo to nouzové chlazení aktivní zóny, ve které probíhalo drcení a reakce nukleárního pokrmu, a to zvýšeným průtokem chladící kapaliny původem ze z Plzně, kteréžto spotřeba při této krizi krátkodobě dosáhla několikanásobku obvyklých hodnot 🙂 Nicméně aktivní zóna přežila neroztavena a s odstupem času bude jistě ochotna k dalšímu pokusu o likvidaci podobně aktivního rozhodně ještě nevyhořelého jaderného paliva 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *