Festival Fantazie – 3.7.2009

Festival Fantazie – 3.7.2009

Perry Rhodan na Festivalu Fantazie 2009

Perry Rhodan měl v roce 2009 na Festivalu Fantazie v Chotěboři vlastní linii s názvem Rhodacon. Organizátorem linie, která byla pořádána pod záštitou klubu Subspace, byl Arweth.

Zúčastnili se: Arweth, Wodka, Alaska, Crusher, Polinius, Sokar a další.


Program FF linie o PR:

Úvod do světa Perryho Rhodana
Autor a přednášející: Crusher
Zahajovací přednáška sublinie Rhodaconu Vám představí nejen základní reálie tohoto sci-fi světa, ale také Vás provede stručně světem fanoušku této kultovní série.

Technika ve světě Perryho Rhodana
Autor a přednášející: Wodka
Průřez vybranými technologickými oblastmi tohoto seriálu a jejich vývoj v čase. Podíváme se klasicky na zbraně, vesmírné lodě a jiné transportní možnosti, ale i na další techniku a technologii a to nejen tu lidskou.

První série aneb jak to všechno začalo…
Přednášející: Bad (nečlen klubu)
Každý seriál, ať už televizní nebo sešitkový, musel někdy začít. Tento začal v Německu vycházet roku 1961 a Bad Vám, coby průvodce v počátcích tohoto seriálu, představí první sérii. Tvoří ji padesátka sešitkových dílů, které si poprvé mohli česky přečíst fanoušci až roku 1995.

Beseda s Ondřejem Hercem
Povídání si s hostem Rhodanovské sublínie Klasikonu Ondřejem Hercem vážně-nevážně nejen o Perry Rhodanovi. Beseda v níž můžete klást otázky přední osobnosti slovenského a českého fandomu, teoretikovi, organizátorovi, překladateli, editorovi…

Průlet světem PR aneb a co bylo dál?
Autor a přednášející: Arweth
Druhá spoilerová přednáška značně zrychlí tempo a představí Vám vše ostatní co ze světa Perryho Rhodana u nás vyšlo. S pozastaveními se u autorem zvolených zajímavostí proběhneme česky vydané sešitkové série, zastavíme se u románů a zmíníme i film.

Perry Rhodan trochu jinak a hravě
Autor a přednášející: Arweth
V závěrečném bloku Vám představíme dvě hry ze světa Perryho Rhodana. Do češtiny přeložená pravidla stolní deskové hry Vám usnadní začátek a poté volné hraní této hry pro zájemce spojené s představením druhé, tentokrát počítačové hry.


Zhodnocení Rhodaconu z pohledu Wodky:

FF proběhlo, z našeho pohledu úspěšně. Návštěvnost, kupodivu, 14-22 lidí. Tedy polo až plná místnost.
Bohužel nám zbylo málo času na Arwovu poslední přednášku, která byla neoddiskutovatelně nejlepší z celého dne, byť drasticky zkrácená.
Díky všem z klubu, kdo nám pomáhal a i těm, kdo se dostavil – rozeznal jsem ale jen Sokara.
I když byl pořádajícím klubem klub subspace.cz, případné zájemce o další informace a jiné „věci“ jsme odkazovali na SFK PR. Provedli jsme i názornou prezentaci a lehkou propagaci Databáze Multiverza.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *