Sraz Praha 8.12.2007

Sraz Praha 8.12.2007

Kde: Praha
Kdy: 8.12.2007
Kdo: Alaska, Atlan, Codiac, Enterprise, Fido, hauty, Icho, Jergon, Nedor, rsc, Sokar, Speed_Dead, Thora a Wodka
Autor reportu: Sokar


Report ze setkání interkosmické asociace SFK PR

Stardate: 7. – 9.12.2007 klasického kalendáře
Místo činu: Hvězdokupa Praha

Ačkoliv den D naší akce byl stanoven na 8.12., pro mě osobně začal sraz již o den dříve v pátek. V devět ráno jsem byl  přijmout vyslance Alasku z Ostravské galaxie. Obával jsem se, zda ho na kosmoportu Florenc naleznu, naštěstí však jasně žlutý křižník dopravní společnosti SA byl nezaměnitelný. Po krátké zastávce na domovské základně jsme začali plnit své úkoly pro dnešní den. První akcí bylo vyzvednutí jistého artiklu na zítřejší den, který nám byl zaslán samotným ID. Bohužel ani Nesmrtelnému neprokazuje Česká pošta žádné zvýhodněné služby, přes všechny komplikace jsme však zásilku úspěšně vyzvedli. Po krátké cestě za účelem reklamace komunikační aparatury jsme se sešli s Arkonidankou Thorou a společně doladili podrobnosti soboty. Zbytek dne proběhl ve znamení relaxace a nabírání sil.

Hlavní den, sobota 8.12.2007

Začátek akce byl stanoven na 14:00 na komunikačním uzlu Můstek. S Alaskou jsme však ještě předtím stihli navázat kontakt s Thorou, Atlanem a Hautym. Proběhla ještě rychlá předoperační schůzka na domovské základně, kde jsme se předtím snažili transformovat mě v Reginalda Bulla, aby tak byla zajištěna jeho účast. Bohužel, ač figura seděla, neb oba vrháme velký stín, jeho hlava se na mojí ne a ne naroubovat. Vyrazili jsme tedy na Můstek, neboť startovní hodina se kvapem blížila.

Start setkání se podařil relativně včas, Thora s pomocí výtisků Perryho Rhodana a obrázku Atlana nalákala postupně většinu zatoulaných účastníků, v některých případech muselo dojít i na komunikátory (bůh ochraňuj moderní technologie). Mohl tedy začít první bod programu, tedy procházka Prahou. Velitelka Thora si všechny zapsala do prezenční listiny, účast jsme shledali pozitivní. Pouze dabel, skolen záludným virem Arasů dostal černý puntík za neúčast.

Skupina se vydala za svým prvním cílem, kterým se stalo Staroměstské náměstí a to z důvodů obhlédnutí ozdobeného stromu, který si Terrané vždy staví k uctění jejich zimního svátku. Několik účastníků již v tu chvíli začalose svým doplňkovým programem a putovalo po stopách galaktické hádanky, moderně nazvané geocashing. Tomuto se věnovali dále v průběhu celého odpoledne. Nakolik splnili své úkoly nejsem obeznámen, podstatné bylo že (opět za pomoci komunikační technologie) se nám podařilo je definitivně neztratit v hlubinách časoprostoru.

Po shlédnutí zmiňovaného stromu (byl pro nás spíše zklamáním) a návštěvě knihkupectví, transitovali jsme na Náměstí republiky napojit se svařeným vínem (které bylo potěchou). Zapomněl jsem říci že během celé cesty Hauty neustále prosil Thoru o dovolení si odskočit – ta však zůstala arkonsky neústupná. Naštěstí vydržel.

Nastala chvíle pro přesun do prvních zasedacích prostor, jmenovitě araského doupěte čajovny Na Cestě za účelem relaxace, konzumace ale i plynné inhalace jejich halucinogenů. Atmosféra nám bohužel nebyla tak příjemná, především díky nevrlé araské bylinkářce, která podnik vedla. Přesto tato část proběhla bez větších potíží, včetně jednoho z hlavních bodů a to prověření kvality našeho hypnoškolení v testu znalostí celého multiversa. Moderování se ujala okouzlující Thora, zatímco Atlan, jakožto tvůrce otázek, zastal funkci arbitra a pozorovatele. Pro vítěze byly připraveny ceny, a to tričko, hrníček a kalendář, vše na motivy Perryho Rhodana – připraveno Thorou. Průběh klání byl napínavý i zábavný, aby nakonec dopadl následovně.

  1. místo: Icho
  2. místo: RSC
  3. místo: Alaska

Šťastní vítězové si přebrali ceny (vše zdokumentováno fotograficky) a všichni jsme se brzy nato rozhodli pro přesun do další lokality. Tou se z důvodu pocitu hladu stala obchodní planeta Tesco, přesněji její jídelní část, kde mají své fast food stánky všudypřítomní skokanští obchodníci. Spolu s Ichem a několika dalšími zvolili jsme občerstvení Panda patřící rodu Šikmookých – dobrá volba. 

Takto posilněna vydala se naše jednotka za dalším úkolem. Tím byl nácvik bojových manévrů arkonské flotily v sektoru Bowling Swing. Rozdělili jsme se na následující flotily:

Flotila A: Alaska, Thora, Hauty, Fido, Sokar
Flotila B: Wodka, Speed_Dead, Enterprise, Icho, rsc

Atlan a Codiac se ujali role rozhodčích, pozorovatelů a sčítačů dosažených bodů. Cenou pro vítěznou flotilu byl na začátku zmiňovaný artikl od ID, konkrétně 18 buněčných deaktivátorů J. Souboj byl opravdu těsný, všichni se snažili seč mohli. Největším překvapením však stala se Thora. Naše elegantní Arkonidanka dokázala svou jemnou ručkou ovládat křižník třídy Imperial tak, že drtila nepřátelské lodě jako – no, jako kuželky :).

Věřím že právě díky ní flotila A dostála svého vítězství. Po bitvě došlo k rozdělení deaktivátorů, nakonec jsme zvládli podělit obě flotily.

Příjemně vyčerpáni bojem vydali jsme se nabrat novou energii do nedaleké Bluesanské restaurace Rag Time. Talířové hlavy vaří dobře, což o to, jedinou chybou bylo že na jejich nomen – omen chyběla většina drůbežího jídelníčku. Přesto jsme si dokázali poradit a strávili jsme příjemné chvíle. Část skupiny se věnovala taktické simulaci Nulová tolerance, část zaskočila navštívit Rena Dharka a zbytek se nechal jen unášet konverzací a konzumací.

Bluesani však brzo zavírali, takže jsme se vydali dále (Hauty dostál své tradici a jako suvenýr si odnesl cukřenku J). Cestou do další lokality, věčně otevřené planety TipSport, se ještě několik členů opět zastavilo u Skokanů, tentokrát v pobočce konglomerátu patřící pod patriarchu McDonalda.

Na TipSportu jsme zakotvili až do brzkého rána. Ke slovu přišla i poezie, tři členové přednesli svoje milostné básně opěvující Perryho Rhodana J. Nečekanou a velmi povedenou vsuvkou se stalo psaní příběhu na pokračování neboli tzv. Marshallova metoda. Má svůj původ v samých začátcích Sboru mutantů, kdy jeho šéf John Marshall jí používal k cvičení svých telepatů. Ti si nechávali kolovat papír a každý napsal jednu větu, načež papír přeložil, aby následující neviděl co bylo napsáno. Pomocí čtení myšlenek musel uhodnout smysl věty, aby vznikala smysluplná povídka. Nutno podotknout, že nikdo ze  zúčastěných nedisponuje rozvinutou telepatií, proto výtvory které vznikaly byly vskutku velmi fascinující (výjimku tvořilo několik případů, kdy zřejmě přeci jen došlo k chvilkovému spojení myslí a tak dvě věty nečekaně navazovaly). Jako příklad uvádím několik největších perel:

„Řeknu vám, že se mi chce na záchod! Tak už mě tam pusť, nebo si lehnu a začnu snít.“

„ Loď ale nezmizela, protože deflektor nefungoval. Záchod byl prostě rozbitý. Budu muset někam za keřík.“

Tato zábava nám společně s konverzací vydržela po celou dobu místního pobytu. Nad ránem se již začala dostavovat únava a také se blížil čas odletu transportních lodí jednotlivých vyslanců zpět do jejich domovin. Vydali jsme se tedy pomalu domů.

Dle názorů vyslechnutých od ostatních i mého usuzuji, že setkání bylo velmi úspěšné. Doufám, že takových bude ještě mnoho. V závěru bych rád poděkoval všem že dorazili, zvláštní díky pak Thoře a Alaskovi (a všem dalším co se podíleli) za zdárně provedenou organizaci.


Dodatek: Průběh celého srazu byl multimediálně dokumentován, tyto záznamy by se zde měly postupně objevit, včetně scanů písemností jež jsme vytvořili.


Ukázka hlavní ceny vědomostního kvízu – kalendáře.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *